Holland forbyder Bandidos MC

Arkivfoto: Rolf Larsen.


Retten i Utrech har i dag forbudt Bandidos MC i Holland. Forbuddet betyder, at rockerklubben omgående skal stoppe alle aktiviter i landet.

Forbuddet kommer efter klubben i foråret 2014 åbnede afdelinger i byerne Alkmaar, Sittard og Utrech og kort efter kom i politiets søgelys.

I november sidste år, bad anklagemyndigheden retten i Utrcht om et forbud mod Bandidos. I dag har retten så efterkommet anklagemyndighedens ønske.

I en pressemeddelelse om sagen begrundes forbuddet med, at Bandidos MC accepterer medlemmernes kriminelle adfærd bl.a. gennem den interne kommunikation om medlemmer i fængsel og den finansielle støtte fra klubben til disse medlemmer.

En anden grund er, at klubben med udeling af mærket “Expect no mercy”, ifølge retten præmiere voldig adfærd. Retten er også kommet frem til, at medlemmer af Bandidos, som må forlade klubben i såkaldt ‘bad standing’ ofte er ofre for vold og afpresning fra andre medlemmer af klubben.

Af pressemeddelsen fremgår det også, at Bandidos er i konflikt med andre lignende grupperinger.

I følge pressemeddelselen vil man også forsøge at fobrydde Hollands egen motorcykelklub, Satudarah MC, der også er i Danmark. Den sag vil køre ved retten i Haag i den første halvdel af 2018.