Tre unge fik dummebøder – så tog far affære

Arkivfoto: succo / Pixabay


Tre unge mænd blev i går idømt strenge straffe for i forening at opkræve en dummebøde ved at begå både røveri og frihedsberøvelse og true deres ofrer. To af de dømte blev yderligere dømt for vold mod det ene af ofrene.

Dommene faldt ved Retten i Nykøbing Falster.

Forbrydelserne fandt sted i Maribo natten mellem den 13. og 14. oktober i år. De tre ofre havde begivet sig ud i nattelivet og havde i den forbindelse medbragt noget kokain. Dette faldt tilsyneladende ikke i god jord hos de nu dømte unge, der opkrævede en dummebøde på 3.000 kroner for at have medbragt kokainen til det forkerte ’territorium’. Ofrene ønskede ikke selv at anmelde forbrydelsen af frygt for repressalier; men det gjorde faderen til den ene af dem og det første til, at de tre gerningsmænd, som er henholdsvis 17, 17 og 18 år blev anholdt og varetægtsfængslet.

Groft og umotiveret
Retten lagde vægt på, at der var tale om et groft og umotiveret røveri kombineret med både voldsudøvelse og frihedsberøvelse, som yderligere blev forsynet med en række vidnetrusler.

Retten idømt derfor den ene af de 17-årige fængsel i 1 år og 6 måneder, samt en betinget udvisning. Han er tidligere straffet for lignende kriminalitet, oplyser politiet.

Den anden af de 17-årige, der var ustraffet, fik sin straf udmålt til fængsel i 1 år.

Den 18-årige, der havde en mindre aktiv rolle i forbrydelserne, fik sin forbrydelse takseret til fængsel i 8 måneder, hvoraf 5 måneder blev gjort betinget mod afvikling af samfundstjeneste.

Alle tre overvejer nu, om de vil anke dommen.

– Dommen er yderst tilfredsstillende. Vestlolland har gennem nogen tid været plaget af utilpassede unges alvorlige og intimiderende kriminalitet, og rettens klare og konsekvente håndtering af denne og en række andre sager støtter godt op om den markante indsats, politiet og anklagemyndigheden har iværksat for at dæmme op om dette, siger advokaturchef Michael Boolsen, der fortsætter:

– Det er også vigtigt at understrege, at denne indsats ikke kan fungere uden den væsentlige og klare støtte, vi har fået fra de forurettedes forældre i denne sag.