Egon Olsens plan er tilbage – 67-årig kvinde erkender tyveriet

Foto: Nordisk Film

Søndag middag blev blev Egon Olsens plan stjålet fra et bord i Olsen Banden-udstillingen på Nordisk Film i Valby.

Udstillingen, der finder sted i anledningen af, at det i år er 50 år siden den første Olsen-bande film kom i biografen, har bl.a. Kjeld og Yvonnes stue og det var herfra at planen, indpakket i brunt papir og sikret med brunt bånd, blev stjålet.

Tyveriet af planen har været meget omtalt i både pressen og de sociale medier – næsten, som man må forvente en af Egon Olsens geniale planer ville have været blevet det, hvis ellers det var virkelighed.

Tirsdag formiddag krøb tyven så til bekendelse og afleverede den stjålne plan i ekspeditionen hos Fyns Politi i Odense. Det var en 67-årig kvinde fra Nordfyn, som havde begået tyveriet. Da hun så sig selv begå tyveriet på billeder fra overvågningskameraet i udstillingen, fik hun dårlig samvittighed og afleverede pakken.

Politiet sigtede for tyveri efter straffelovens § 276 og hun erkender forholdet.

I øvrigt indeholdt pakken med planen ikke nogen genial plan, der var timet og tilrettelagt. I pakken var en orange dug, oplyser Fyns Politi.