Skrev kommentar på Facebook – det kostede 60 dages fængsel

Arkivfoto:Simon / Pixabay

En Facebook-bruger er blevet idømt 60 dages fængsel for en kommentar på Facebook.

Sagen blev onsdag eftermiddag behandlet ved Retten i Horsens og drejede sig om en bruger, der i juni 2016 i en kommentar til opslaget “Tricktiggere huserer på de danske veje: Sådan snyder de dig” på TV2 Nyhedernes Facebook-side, havde skrevet en kommentar, som en anden bruger mente kunne være i strid med straffeloven og derfor anmeldte kommentaren til politiet.

– I kommentaren, som anmelderen mente var i strid med straffeloven, tilskyndede den nu dømte andre til at foretage strafbare handlinger og fremsatte udtalelser, der truer, forhåner og nedværdiger romaer, fortæller anklager Anja Langeland Jensen og tilføjer:

– Det er ikke muligt at gengive den præcise ordlyd for opslaget, da retten netop har fundet det strafbart.

Facebook-brugeren bag kommentaren var ved retten i Horsens var tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 136, stk. 1, jf. § 81, nr. 6, der omhandler at tilskynde til en forbrydelse og straffelovens § 266b, stk. 1, der omhandler at fremsætte en udtalelse der truer, forhåner eller nedværdiger en etnisk gruppe (populørt kaldet “racismeparagraffen” -red).

Den tiltalte nægtede sig skyldig.

Retten fandt den tiltalte skyldig og fastsatte straffen til 60 dages betinget fængsel med en prøvetid på 1 år.