Kendte modefotografer anklages for seksuelle overgreb


Fotografen Mario Testino har bl.a. fotograferet den danske supermodel Louise Pedersen. Arkivfoto: Walterlan Papetti (CC BY-SA 4.0)


Fotograferne Mario Testino og Bruce Weber er blevet suspenderet fra deres arbejde med modeblade efter anklager om seksuel udnyttelse af mandlige modeller og assistenter. Det skriver BBC News.

Anklagerne blev fremsat i en artikel i avisen New York Times.

Udgiverselskabet Conde Nast, der bl.a. udgiver Vogue, CQ og Vanity Fair siger, at det ikke vil arbejde sammen med de to fotografer “i en overskuelig fremtid”.

Bruce Weber afviser anklagerne, mens Mario Testinos advokater skal have udtalt, at hans anklagere “ikke kan betragtes som pålidelige kilder”.

Mode, kendte og kongelige
Mario Testino har bl.a. fotograferet mange prominente personer, her i blandt Madonna, Kate Moss, Michelle Obama og medlemmer af den britiske kongefamilie bl.a. Princess Diana, Prince William og Catherine Middleton (hertug og hertuginde af Cambridge).

Også den danske supermodel Louise Pedersen er blevet fotografereret af Mario Testino, nemlig i den ikoniske reklame for Gucci hvor den mandlige model Adam Senn trækker ned i hendes trusser og afslører hendes kønsbehøring, der er barberet i form af et ‘G’.

Bruce Weber har bl.a. arbejdet for kendte mærker som Calvin Klein, Ralph Lauren and Abercrombie & Fitch.

Beskyldninger mod de to fotografer omhandler bl.a. unødig nøgenhed, befamlinger og onani.