Børnelæge mistænkes for seksuelle overgreb mod børn

Arkivfoto: DarkoStojanovic / Pixabay

En svensk børnelæge mistænkes for flere tilfælde af seksuelle overgreb mod børn-

Lægen blev tidligere på ugen varetægtsfængslet ved retten i Stockholm for bl.a. grove seksuelle overgreb mod børn.

Nogle af overgrebene skal være foregået i Stockholm og det er netop politiet i Stockholm, som efterforsker sagen.

Den fængslede læge har tidligere været ansat på Skaraborgs sygehus og her har en undersøgelse bragt sitautioner frem, som nu fører til anmeldelser til politiet og til de myndigheder, som fører tilsyn med bl.a. hospitalsvæsnet og sundhedspersonale.

– Vi tager ser meget alvorligt på de oplysninger vi nu er fundet frem til om lægen, og vi gør nu alt hvad vi kan for at sikre, at den patientkontakt lægen har haft ved Skaraborg Sygehus er gået korrekt til, siger cheflæge ved Saraborg Sygehus, Christer Printz i en pressemeddelelse.

Lægen er mistænkt for mere end 20 tilfælde af seksuelle overgreb mod børn.