Politiet fulgte 30 århusianere til Fogedretten

Foto: Rigspolitiet.

Foto: Rigspolitiet.


‘Godmorgen – det er politiet’ – sådan er 30 århusianere blev vækket her til morgen.

Siden klokken fire i morges har betjente fra Østjyllands Politi været rundt på en del adresser i Aarhus for at anholde ikke færre end 30 personer, som i løbet af dagen er blevet fremstillet i Fogedretten.

Forud for morgenens aktionen var alle blevet indkaldt til at møde op i Fogedretten via deres e-boks, ligesom de har modtaget advarsler om, at de bliver hentet af politiet, hvis ikke de selv møder op.

Vicepolitiinspektør Leif Benny Kristensen opfordrer til, at borgere, der er indkaldt til at møde i Fogedretten, møder op af sig selv, før politiet bliver involveret.

– Kan man ikke møde på det tidspunkt, som man bliver indkaldt til, så kontakt Fogedretten for at få en aftale. Og overhold den – så slipper man for, at politiet står på ens dørtrin klokken fire om morgenen og bestemmer, at nu skal det være nu, siger Leif Benny Kristensen.

Han opfordrer derfor også til, at de personer, det ikke er lykkedes Østjyllands Politi at træffe i dag, selv hurtigt får kontaktet Fogedretten:

– Da der fortsat er mange, der er efterlyst til fremstilling i Fogedretten, vil sådan en aktion som i dag blive gentaget inden længe. Vi opfordrer derfor til, at man selv skynder sig at få løst sit eventuelle mellemværende med Fogedretten – uden politiets indblanding, siger Leif Benny Kristensen.