Socialdemokraterne: Slut med at søge asyl i Danmark

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. PRfoto: Socialdemokratiet.


Socialdemokratiet kommer nu med et forslag om en ny asyl- og udlændingereform, der skal afskaffe muligheden for at søge asyl i Danmark og samtidig sætte loft over antalet af flygtninge og familiesammenførte. Det skriver dr.dk.

Ifølge dr.dk skal det således ikke længere være muligt at søge asyl ved f.eks. den danske grænse, men i stedet skal det syges i modtagecentre i et tredje land i f.eks. Nordafrika, hvor asylansøgeren så skal opholde sig mens sagen behandles.

Udover det nye asylsystem, så skal der sættes loft over ikke-vestlig indvandring. Et loft, der skal omfatte både flygtninge, mennesker med humanitært ophold og familiesammenførte fra ikke-vestlige lande.

Ifølge dr.dk vil partiet præsentere sit udspil, som har fået navnet “Retfærdighed og Realistisk” på et pressemøde i dag.