Akuttelefonen i Region Hovedstaden ramt af nedbrud

Arkivfoto: ernestoeslava / Pixabay

Et nedbrud hos TDC har i sær i nat givet problemer med Akuttelefonen og 1-1-2. Lørdag morgen kunne TDC ikke sige noget om, hvornår telefonsystemerne igen fungerer normalt.

Natten til lørdag oplevede en del borgere i Region Hovedstaden, at de ikke kunne komme igennem eller deres samtale blev afbrudt, når de ringede til Akuttelefonen 1813 eller 1-1-2. Årsagen var et nedbrud hos teleudbyderen TDC.

Ifølge Region Hovedstaden var problemet værst i tidsrummet fra 02 til 04, men sektionsleder Martin Fjordholt i Region Hovedstadens Akutberedskab oplyser, at problemet sporadisk stadig kan opleves ved opkald til Akuttelefonen 1813, mens telefonen på alarmkald 1-1-2 nu fungerer normalt.

Han forsikrer, at alle borgere, der får afbrudt deres opkald til Akuttelefonen 1813, bliver ringet op af personalet på 1813, men han opfordrer til, at hvis man er blevet afbrudt hos 1813 og føler sig utryg – og tænker, at der er brug for en ambulance, så skal man i stedet ringe 1-1-2.