To indbrudstyve dømt: stjal værdier for over 2 millioner kroner

Glostrup ret. Foto: Per Johansen.


I går afsagde Retten i Glostrup dom mod to udenlandske statsborgere i en sag om organiseret indbrudskriminalitet.

Sagen er blevet efterforsket af Særlig Efterforskning Øst. De to mænd var tiltalt for henholdsvis 92 og 87 indbrud og indbrudsforsøg begået på Vestegnen, i Nordsjælland og på Midtsjælland i perioden juni 2016 til februar 2017.

Værdier for ca. 2,3 mio kr.

Politiet kom på sporet af de to mænd, da man i januar sidste år fik en henvendelse fra PostNord, som i forbindelse med en rutinekontrol udtog en pakke til nærmere undersøgelse. Pakken indeholdt bl.a. smykker, elektronik og kontanter. Det viste sig, at flere af de fundne genstande stammede fra indbrud i private hjem, og den efterfølgende efterforskning førte i februar det år til anholdelse af de domfældte.

To mænd har i retten erkendt at have udført alle indbrud. De stjålne genstande har primært været smykker og elektronik, såsom mobiltelefoner og tablets. Der er tale om tyveri af betydelige værdier til en samlet værdi af ca. 2,3 mio kr.

De tiltalte er idømt henholdsvis 5 års fængsel, og 4 år og 9 måneders fængsel. De er samtidig blevet udvist af Danmark for bestandigt. De domfældte er varetægtsfængslet efter dom.

Tilfreds anklager
– Jeg er tilfreds med, at retten har udmålt langvarige fængselsstraffe til begge de domfældte. Straffen afspejler, at retten har vurderet, at de mange indbrud er udført organiseret, systematisk og professionelt, siger anklager Hanne Christensen.