365Nyheder.dk

Dagens nyheder

11 millioner kroner til mennesker i nød

Af - 12/03/18 7:18

Søndag samlede 15.000 ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Søndag var flere end 15.000 frivillige på gaden for at samle ind til Folkekirkens Nødhjælp og det selvom det mange steder var både koldt og vådt.

Rundt omkring i landet blev der taget varmt imod de frivillige indsamlere og vist vilje til at hjælpe mennesker i nød. Ifølge Folkekirkens Nødhjælps prognose blev der i alt doneret 11 mio. kroner til årets indsamling under temaet ”Vi samler håb ind”.

Og de mange penge giver håb og mere til. 175 kroner er nok til at skabe en bæredygtig køkkenhave til en familie i en flygtningelejr, mens 300 kroner giver en kvinde mulighed for at åbne en butik og hjælpe hele familien ud af fattigdom.

– Det er et flot resultat, som alle indsamlerne kan være stolte af – især i lyset af det kolde vejr. Jeg har selv været ude med indsamlingsbøssen i dag, og jeg må indrømme, kulden bed lidt i kinderne, men folk tog utrolig godt imod os, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp og fortsætter:

– Det har været rigtig koldt mange steder i landet, og vi har blandt andet hørt fra indsamlere i Nordjylland, at de har gledet rundt på isen. Derfor er det også imponerende, at så mange mennesker er hoppet i vintertøjet for at samle ind.

Også i år har der været særlige og tankevækkende historier fra indsamlerne. I Skive hjalp en gruppe flygtninge med at samle ind, og rigtig mange unge trodsede det sure vejr for at gå en rute. Ligesom en del forældre tog børnene med under armen.

Omkring 950 frivillige indsamlingsledere rundt i hele landet har forberedt dagens indsamling i 1250 sogne. Et stort og krævende stykke arbejde, som Folkekirkens Nødhjælp er meget taknemmelig for. Ligesom der skal lyde en meget stor tak til alle, der donerede.