365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Stephen Hawking er død

Af - 14/03/18 6:02

Den britiske astrofysiker Stephen Hawking er død. Han blev 76 år. Det rapporterer flere internationale medier, her i blandt CNN.


Stephe Hawking under et foredrag i anlednign af den amerikanske rumfartsorganisation NASAs 50 års fødselsdag i 2008. Foto: NASA/Paul Alers.

Stephen Hawking, der led af sygdommen ALS, der gjorde ham mere og mere lam. Også stemmen blev svagere og siden midten af 1980’erne måtte Hawking kommunikere ved hjælp af en computer med digital stemmme.

Stephen Hawkings, der var matematik-professor på Cambridge Universitet i England, er i den brede offentlighed bl.a. kendt for sin forskning i universets sorte huller og det, som populært kaldes “Teorien om alting” – en sammensætning af relativitetsteori og kvantemekanik.

Hans hovedområder var forskningen af kosmos og kvante-tyngdekraft. Hans største bidrag til forskningsområderne omfatter hans afhandlinger om forbindelsen mellem sorte huller og termodynamikken. Hans forskning indikerer, at sorte huller ikke eksisterer for evigt, men snarere “fordamper” langsomt ved den såkaldte Hawkingstråling