Kæmpebøde til polsk virksomhed og lastbilchauffør

af

I går morges foretog Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd en kontrol på motorvejen ved Kolding af en polsk lastbil med en polsk chauffør på 50 år.

Chaufføren virkede nervøs, og det viste sig da også hurtigt hvorfor, da Tungvognscenter Syds kontrol viste, at kontrolapparatet ikke havde registreret lastbilens køretid på observationstidspunktet.

Fandt en kraftig magnet
Da Tungvognscenter Syd foretog en nærmere undersøgelse af lastbilen, fandt de en kraftig magnet på den sensor, der sender køresignal fra gearkassen til kontrolapparatet. Det betyder, at optegningen af køre-hviletiden sættes ud af drift.

Chaufføren tilstod sit snyd, og endnu en undersøgelse af lastbilens kørselsforløb for den seneste måned viste, at magneten var blevet anvendt mere end 10 gange.

Det resulterede i alvorlige overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne, og den polske virksomhed og chaufføren blev herefter præsenteret for et samlet bødekrav på 275.000 kr. for at få lastbilen frigivet.

Det var de umiddelbart ikke i stand til at betale, og derfor bliver lastbilen nu tilbageholdt af politiet.

Sagen vil blive indbragt for retten, hvor anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi vil kræve en ubetinget frakendelse af chaufførens kørekort i Danmark.