365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Folkekirkens Nødhjælp dropper Medina efter dom

Af - 23/03/18 21:51

Medina blev i dag dømt for sprit- og narkokørsel ved retten i Helsingør og det får nu Folkekirkens Nødhjælp til at stoppe samarbejdet med den 35-årige popsangerinde.

Foto: Daniel Åhs Karlsson (CC BY 3.0)

Organisationen har siden 2015 haft et samarbejde med Medina, der i dag bærer det borgerlige navn Frederikke Hansen, om at skabe opmærksomhed omkring mennesker på flugt, og selv om Folkekirkens Nødhjælp har været meget tilfreds med Medinas indsats, så er det efter fredagens dom ikke muligt at fortsætte:

– Samarbejdet med Medina er nu stoppet, og det er sket på en trist baggrund. Vi har dog ikke været i tvivl om beslutningen, fordi sagen handler om noget så alvorligt som at køre bil i alkohol- og narkotikapåvirket tilstand og dermed risikere at bringe andre menneskers liv i fare, siger kampagnechef Mulle Juul Korsholm og fortsætter:

– Medina har haft en særlig rolle i forhold til at engagere de yngre generationer i vores arbejde med flygtninge, og når man skal fungere som rollemodel for unge, så går det ikke at være dømt for at køre bil påvirket af alkohol og stoffer. Derfor er vi ikke i tvivl om, at samarbejdet må slutte, selv om det på mange måder er ærgerligt.

Medina har ikke modtaget penge for sin indsats for Folkekirkens Nødhjælp, men har lagt energi og stort engagement i at skabe fokus på flygtninges særlige situation. Alligevel vælger Folkekirkens Nødhjælp at stoppe samarbejdet efter dommen:

– Folkekirkens Nødhjælp har ikke ønsket at kommentere på mulige konsekvenser forud for rettens afgørelse, da vi gerne ville kende dommen og dermed have så meget fakta som muligt, inden vi traf en beslutning, siger kampagnechef Mulle Juul Korsholm.

Folkekirkens Nødhjælp har et regelsæt, der siger, at organisationens frivillige skal værne om organisationens omdømme og derfor ikke må være påvirkede af alkohol eller narkotika – og det har Medina nu dom for, at hun har været.