Indbrudstyve anholdt da kvik borger kontaktede politiet

Foto: Republica / Pixabay

I tirsdags fik Nordjyllands Politi et alarmopkald fra en borger, der havde set to indbrudstyve, som netop havde brudt ind i en villa på Lyngtoften i Gistrup.

Politiet sendte med det samme flere patruljer til stedet, og kort efter kunne én af patruljerne anholde to kendte indbrudstyve, der var på vej væk fra gerningsstedet. I forlængelse af anholdelserne blev kosterne fra indbruddet beslaglagt, og disse kunne herefter med det samme returneres til forurettede.

– Anholdelserne er en direkte udløber af en meget årvågen borger, der med det samme ringede 112, da borgeren ser gerningsmændene lave indbruddet, og med baggrund i denne henvendelse kunne vores vagtcentral dirigere vores patruljer til stedet, som så efterfølgende anholder gerningsmændene på vej væk fra stedet, oplyser politikommissær Sune Myrup og fortsætter:

– Indbrud er noget, vi ser meget alvorligt på og fortsat prioriterer højt. Vi ved, at borgere, der bliver udsat for indbrud, eller som bor i kvarterer, der plages af indbrud, føler sig utrygge. Derfor arbejder vi også bredt med dels at efterforske og opklare de anmeldte indbrud, men også at pågribe tyvene på fersk gerning, og i denne sammenhæng er borgernes hjælp og iagttagelser meget vigtig, hvilket dette eksempel klart illustrerer.

De to anholdte er begge 25 år gamle og den ene er tidligere er straffet for indbrudskriminalitet samt aktuelt prøveløsladt for indbrud i villaer, oplyser Nordjyllands Politi.

De blev begge blev fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Aalborg i onsdags, hvor dommeren valgte at løslade dem.

Anklagemyndigheden har kæret denne afgørelse til landsretten for så vidt angår den 25-årige, der er prøveløsladt for indbrudskriminalitet.