Efter flere skudepisoder – nu indføres der visitationszone i Albertslund

Der indføres nu visitationszone i en del af Albertslund Kommune. Illustration: Københavns Vestegns Politi.

Efter tre skudepisoder på under to døgn indfører Københavns Vestegns Politi nu visitationszone i Albertslund.

Natten til mandag og natten til i dag blev der affyret skud mod et hus på Tranehusene i Albertslund. Ingen kom til skade, men ruder i huset blev knust.

Sidst på eftermiddagen i dag blev der affyret skud i et lydskryds ved Roskildevej, hvor en borger efterfølgende måtte behandles på skadestuen efter at være blevet strejfet.

Ifølge politiet tyder efterforksningen på, at der blev skudt mod en mørk personbil, som derefter kørte væk fra stedet ad Albertslund mod syd (Vallensbæk).

Fra samme sted flygtede desuden en mindre lys personbil ad Damgårdsvej mod nord.

– Vi holder alle muligheder åbne, efterforsker bredt og interesserer os naturligvis for, om der kan være en sammenhæng mellem skudepisoderne eller om de kan være banderelateret, men det er for tidlig at sige noget om, og det må vores videre efterforskning afklare, siger politiinspektør Mikael Wern, Københavns Vestegns Politi.

I forbindelse med de tre skudepisoder vil politiet gerne i kontakt med vidner og andre, som har oplysninger om skudepisoderne. Københavns Vestegns Politi kan kontaktes døgnet rundt på telefon 4386 1448.

Indfører visitationszone
Skudepisoderne har fået politidirektøren for Københavns Vestegns Politi til at indføre visitationszone i dele af Albertslund kommune så politiet kan foretage stikprøvevis visitationer af personer, undersøge f.eks. tøj og køretøjer for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Visitationszonen der gælder fra i dag kl. 21.00 og til 1. maj kl. 21.00 er afgrænset af Vestskovvej, Herstedøstervej, Stensmosevej, Roholmsvej, Vallensbæk Torvevej, langs kommunegrænser til henholdsvis Brøndby og Vallensbæk Kommune, Albertslundvej, følger Vridsløsevej til Herstedøstervej og Vestskovvej.

– Det er alvorligt, at der bliver skudt på åben gade, og en visitationszone er et godt værktøj i vores indsats med at bringe det til ophør og retsforfølge de skyldige, siger politiinspektør Mikael Wern, Københavns Vestegns Politi.

Samtidig øger politiet patruljeringen og skærper opmærksomheden i området.