Theresa May besøger statsminister Lars Løkke Rasmussen

Theresa May. Foto: UK Home Office < href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">(CC BY 2.0)

På mandag besøger den britiske premierminister Theresa May statsminister Lars Løkke Rasmussen i Statsministeriet.

– Jeg forventer, at Theresa May og jeg vil drøfte forholdet til Rusland efter giftangrebet i Salisbury. Danmark har sammen med vores europæiske partnere bakket stærkt op om Storbritannien både i ord og handling. Det er på tide, at Rusland lægger kursen om og viser respekt for de internationale regler og aftaler, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen forud for besøget.

Også Brexit forventes at blive et samtaleemne ved besøget:

– Vi vil selvfølgelig også drøfte Storbritanniens beslutning om at forlade EU. Danmark ønsker det tættest mulige bånd mellem EU og Storbritannien. Men det skal være baseret på den rigtige balance mellem rettigheder og pligter. Storbritanniens farvel til EU er en realitet, og nu må vi fokusere på at minimere skaderne ved skilsmissen. Derfor er jeg glad for de resultater, der er opnået i Storbritanniens forhandlinger med Kommissionen, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

– De historiske bånd mellem Danmark og Storbritannien vil altid bestå. Det gælder ikke mindst på sikkerhed, hvor vi fortsat vil være nære allierede i NATO.

Theresa Mays besøg starter klokken 13, oplyser Statsministeriet.