Tre unge gik på bytur – nu er de dømt for flere grove overfald

Arkvifoto: succo / Pixabay

Tre mænd på 18, 19 og 22 år fra Himmerland blev i dag i Retten i Randers dømt for en række grove overfald på tilfældige personer. De fleste af voldsepisoderne skete samme nat i august på en bytur under Randers-ugen.

Det første overfald på byturen skete kl. 2.40 på Trangstræde, hvor de tre mænd væltede en ung mand omkuld og sparkede ham så hårdt i hovedet og på kroppen, at han fik slået flere tænder i stykker, brækkede kindbenet og fik en blødning i hjernen.

I løbet af den næste halve time overfaldt de tre mænd i fællesskab yderligere 10 tilfældige personer de mødte på vejen. Flere af ofrene fik skader af de spark og slag, de fik.

Det første overfald og to andre var så voldsomme, at retten vurderede, at der var tale om vold af særlig farlig karakter. På Rådhustorvet sparkede og trampede de en ung mand i hovedet, mens han lå ned, så han fik blødninger ved øjet og hævede op i ansigtet. Samme sted overfaldt de tre gerningsmænd en anden ung mand med slag og spark, så han fik hjernerystelse.

De syv andre voldstilfælde blev vurderet ud fra den almindelige voldsparagraf.

Hændelsesforløbet for aftenen har Østjyllands Politi stykket sammen ved hjælp af video fra flere overvågningskameraer og en række afhøringer af vidner og forurettede.

Ud over voldsepisoderne fra den samme aften i august, blev de to mænd på 18 og 19 år dømt for grov vold begået ugen før begået mod en tilfældig ung mand på et diskotek i Hadsund. Her slog og sparkede de to mænd manden i hovedet, så han brækkede overkæben.

Retten valgte at idømme de tre unge mænd mellem halvandet år og et år og tre måneder.

Anklager Peter Mathiasen er tilfreds med dommen:

– Der er tale om meningsløse, grove og helt umotiverede overfald, som er gået ud over en række sagesløse mennesker, hvor af nogle af dem stadig døjer med mén efter deres møde med de dømte. Derfor er jeg tilfreds med, at retten har vist, at den slags vold får en hård konsekvens for gerningsmændene, siger Peter Mathiasen.

De tre mænd nægtede sig skyldige i de fleste af forholdene og ankede dommen