43-årig libaneser dømt for talrige indbrud i Aarhus

Halvandet års fængsel og betinget udvisning af Danmark, det var straffen til en 43-årig mand fra Libanon, da han blev dømt for talrige indbrud begået i Aarhus.

Den 24. december sidste år ringede en borger i Viby til politiet, da der havde været indbrud i hans lejlighed. Blandt andet var hans iPhone blevet stjålet, og den kunne han nu spore til en opgang et andet sted i Viby.

Politiet rykkede ud, og de fandt hurtigt frem til den rette lejlighed. Her boede den 43-årige mand, der i forvejen var særdeles godt kendt af politiet for forskellige former for tyveri.

I lejligheden lå de ting, der var blevet stjålet, og den 43-årige blev derfor anholdt, sigtet for indbrud.

Manden forklarede, at han blot havde købt varerne fra en mand, han ikke ville opgive navn på. Politiet købte ikke helt mandens forklaring og tjekkede i stedet om den 43-årige kunne kobles til andre indbrud i området. Det viste sig i den grad at være tilfældet.

DNA samlet ved mere end en håndfuld indbrud og et par forsøg på indbrud begået i Aarhus V og Viby i 2017 matchede med den 43-åriges DNA-profil.

Da sagen blev afgjort ved Retten i Aarhus blev manden dømt for indbruddene og for hæleri. Derudover blev han også dømt for to tilfælde af ulovlig besiddelse af kniv og et par mindre tyverier.

Anklager Jakob Beyer er tilfreds med, at den 43-årige blev dømt, selvom han nægtede at have begået indbrud.

– Politiet har stort fokus på indbrud i private hjem og på at indsamle eventuelle beviser. I den her sag blev DNA-fundene udslagsgivende for dommen, og jeg er meget tilfreds med, at retten tillagde beviserne mere vægt end mandens egen forklaring. I forhold til straframmen er 15 måneders fængsel en god dom, der sender et signal om, at det kan koste dyrt at bryde ind i folks hjem, navnlig når man tidligere er dømt gentagende gange for indbrud, siger Jakob Beyer.

Manden nægtede sig skyldig, men modtog dommen.