365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Historisk fusion: LO og FTF stifter ny fælles hovedorganisation

Af - 13/04/18 16:33


Hovedorganisationerne LO og FTF har på deres ekstraordinære kongresser truffet en historisk beslutning om at oprette en ny, fælles hovedorganisation, der kommer til at tælle 1,5 millioner lønmodtagere.

De delegerede fra de to kongresser mødtes fredag eftermiddag til stiftende kongres for den nye hovedorganisation for 1,5 million lønmodtagere.

– Det er en historisk dag for dansk fagbevægelse. I fagbevægelsen er vi enige om, at vi står stærkere, når vi er sammen. En ny hovedorganisation for 1,5 million lønmodtagere vil både styrke lønmodtagernes politiske indflydelse og forhandlingskraften i overenskomstsystemet, siger LO-formand Lizette Risgaard.

Hun bakkes op af FTF-formand Bente Sorgenfrey:

– Det her er en rigtig god nyhed for alle de medlemmer, der ønsker sig job til alle, kvalitet i velfærden og et godt arbejdsliv. Det er et stærkt fællesskab, vi nu bygger videre på. Der er meget mere, der samler os end skiller os, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey.

På begge de to ekstraordinære kongresser krævedes 2/3 flertal for at gå videre mod en fælles hovedorganisation.

Hos FTF stemte 71,4 procent af de 229 delegerede for, mens 28,6 procent stemte imod.
Hos LO stemte 389 af de 400 delegerede for, mens 10 stemte imod.

Stiftelsen af den nye, fælles hovedorganisation for 1,5 million lønmodtagere er med virkning fra 1. januar 2019.