Ni rumænske messingtyve udvist

Arkivfoto: Daniel_B_photos / Pixabay

I går blev ni rumænske mænd dømt for tyveri af 5000 kg messingspåner til en værdi af næsten 150.000 kroner fra en virksomhed i Randers.

Den 17. marts i år slog de ni rumænske mænd til mod en virksomhed på Kulholmsvej i Randers, som genbruger skrot. Fra en container læssede rumænerne de mange messingspåner op i en varebil midt om natten og forsvandt.

To dage senere fik politiet et tip om, at en gruppe rumænske mænd forsøgte at sælge et større parti messingspåner til en virksomhed i Aalborg.

Politiet lavede en aftale med virksomheden om, at Aalborg-virksomheden skulle lave en aftale med mændene næste dag. Da de ni rumænske mænd dukkede op hos virksomheden, stod flere betjente klar til at tage imod dem.

Onsdag stod de ni mænd tiltalt i retten i Randers, hvor de blev idømt fire måneders fængsel for tyveri, samt udvisning med indrejseforbud i seks år.

Anklager Toni Schorpen kalder dommen tilfredsstillende:

– Retten vurderede ligesom mig, at det var særligt skærpende, at tyveriet blev begået af en større gruppe, og at værdien af messingspånerne var så høj, siger anklageren.

Ingen af de ni mænd ankede dommen.

Onsdag faldt der dom i Retten i Randers mod ni rumænske mænd, der i marts stjal 5000 kilo messingspåner til en værdi af næsten 150.000 kroner fra en virksomhed i Randers
Tyveriet endte med at koste mændene fire måneder i et dansk fængsel, hvorefter de bliver udvist til Rumænien med indrejseforbud til Danmark i seks år.
Mændene slog til den 17. marts mod en virksomhed, der genbruger skrot på Kulholmsvej i Randers NØ. Fra en container læssede rumænerne de mange messingspåner op i en varebil midt om natten.
To dage efter fik politiet et tip om, at en gruppe rumænske mænd forsøgte at sælge et større parti messingspåner til en virksomhed i Aalborg.