Fandt døde og vanrøgtede hunde hos opdrættere – nu tiltales par for dyremishandling

En 58-årig mand og en 70-årig kvinde fra Gjerlev er blevet tiltalt for mishandling og grov uforsvarlig behandling af 61 hunde, som blev opdrættet på stedet uden tilladelse. Tiltalen kommer efter, at Det Veterinære Sundhedsråd har færdiggjort deres vurdering i sagen.

Østjyllands Politi fik en anmeldelse om mulig vanrøgt af hunde, da en kvinde havde købt en hvalp, som virkede usoigneret og ikke havde det godt. Da politiet dukkede op på adressen i Gjerlev i februar sidste år, fandt de i flere bygninger i alt 45 afmagrede hunde, som på grund af deres tilstand blev overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Flere hunde måtte efterfølgende aflives af en dyrlæge.

Der blev også fundet 16 døde hunde, som parret selv havde aflivet. I den forbindelse tiltales parret for at have mishandlet hundene ved at aflive dem ved skud med en riffel og ved at slå dem gentagne gange i hovedet.

Parret tiltales også for mishandling af én af de levende hunde, som politiet fandt. Den havde fået en metalfjeder ind mellem tænderne, så den ikke kunne spise.

I forhold til de andre hunde tiltales kvinden og manden for grov uforsvarlig behandling, idet hundene blev holdt under uhygiejniske forhold og havde meget begrænset adgang til vand, mad og motion.

Ud over tiltalerne for mishandling og uforsvarlig behandling tiltales parret også for ulovlig våbenbesiddelse, da der blev fundet to geværer og en pistol på deres adresse. De er også tiltalt for brud på hundeloven, da ingen af hundene var registreret.

Ud over en fængselsstraf nedlægger anklagemyndigheden påstand om, at parret skal frakendes retten til at holde dyr.

Der er endnu ikke fastsat en dato for retsmøderne i sagen.