365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Herboende udlændinge sigtet for 25 hjemmerøverier

Af - 14/05/18 17:31

Et af de 25 hjemmerøverier blev begået den 4. november sidste år mod et ægtepar i et hus på Lindevej i Kirke Såby på Midtsjælland. Foto: Michael Johannessen.
Fem herboende kroatiske statsborgere er blevet sigtet for deltagelse og medvirken i 25 hjemmerøverier.

Det sker efter længere tids efterforskning hvor Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har arbejdet tæt sammen med Nordsjællands Politi, Københavns Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og Sydøstjyllands Politi.

De fem sigtede, fire mænd og en kvinde, var i forvejen fængslet. Sigtelserne blev rejst i dag ved et retsmøde i Næstved.

De 25 hjemmerøverier blev begået i løbet af et år fra november 2016 til november 2017 på hele Sjælland og i Christiansfeld.

Under røverierne er der stjålet smykker penge, personlige effekter til en samlet værdi af ikke under 1,5 millioner.

Ud fra sigtelserne er der tale om meget grove, voldelige og hensynsløse sager.

– Det er heldigvis meget sjældent, at politiet har stået overfor gerningsmænd til så omfattende og grov seriekriminalitet, som vi ser det her. Da der har været en stor geografisk spredning af gerningsstederne har det været tvingende nødvendigt med et tæt samarbejde henover de involverede politikredse, og det er lykkedes til fulde, siger politiinpektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Efterforskningen pågår stadig, og politiet kan derfor ikke udelukke yderligere sigtelser.

Retsmødet er afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke ud over selve sigtelsen kan gå i detaljer omkring de enkelte sager.