365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Martin Brygmann bliver Arne Nougatgren i Terkel-musicalen

Af - 28/05/18 21:27
Martin Brygmann skal spille Arne Nougatgren i “Terkel i Knibe – the musical”. PRfoto: Jan Winther.

For knap en måned siden offentliggjorde Clemens, Langkjær Entertainment og Live Nation den kommende musical TERKEL – THE MOTHERFÅRKING MUSICAL baseret på Anders Matthesens tegnefilmssucces Terkel i knibe.

I dag kan arrangørerne så løfte sløret for det første skuespillernavn! Martin Brygmann er navnet, og han skal spille hippien og musiklæreren Arne Nougatgren med de store briller, strikket pullover og brune fløjlsbukser. Han er historiens fortæller, og i filmen huskes han bl.a. fra sit nummer ”Arne… han er for cool!” med eleverne fra Terkels klasse.

Martin Brygmann glæder sig til at skulle lægge krop til den legendariske tegnefilmsfigur. Han udtaler:

– Hvis jeg skræller alle 90’er ironiens mange blade af, og finder ind til ægthedens artiskokhjerte, så er dette her en drømmerolle for mig. True!

Manden med de mange talenter

Martin Brygmann er manden med de mange talenter. Han er komiker, sanger, komponist, skuespiller og musicalperformer. Han har været en fjerdedel af Lex og klatten og en tredjedel af Det Brune Punktum. Han har skrevet megahittene ”En kort en lang” og ”Vent på mig” til Hella Joofs filmkomedie En kort en lang og sangene til musicaludgaven af samme navn. Han har lavet hits til film, tv og et utal af danske kunstnere. Han har skabt tre soloalbums, medvirket i julekalenderne Jul i Valhal og Jesus & Josefine på TV2 og er snart aktuel som Far for anden gang i den næste Far til Fire-film. Han har i det hele taget medvirket i en lang række danske filmkomedier og familiefilm og har haft flere soloshows ude i landet. Og i de senere år har han brilleret med en perlerække af komiske musicalroller på scenen. Først var der den onde Lord Farquaard i Shrek the Musical i Forum, siden den opsvulmede mor Edna i Hairspray i Tivoli og senest Sir Lancelot i Motnhy Python-musicalen Spamalot.

Hvem der skal spille Terkel, Jason, Fede Dorit, Stewart Stardust, Saki og alle de andre uforglemmelige karakterer bliver offentliggjort efterhånden som aftalerne kommer på plads.

Om musicalen
Terkel i Knibe blev en milepæl i moderne dansk filmhistorie, og succesen var ikke til at tage fejl af med mere end 375.000 solgte biografbilletter. En tegnefilm, der helt usædvanligt både var for børn, teenagere og voksne. Nu kommer filmen som original ny dansk musical, der bliver mindst lige så sjov, grov, respektløs og komplet politisk ukorrekt som filmen.

I TERKEL – THE MOTHERFÅRKING MUSICAL bliver publikum forkælet med vanvittige og grænseoverskridende optrin og replikker, et stort og stjernespækket hold af skuespillere, komikere, dansere og sangere på scenen, fed musik med både nye sange og sange fra filmen samt en kreativ iscenesættelse, der blander brug af dukker og skuespillere i en scenografi, der gør brug af den nyeste teknologi.