365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Fængselsbetjent overfaldet – betjentenes formand kræver “nultolerancepolitik”

Af - 9/06/18 16:38

Foto: Kriminalforsorgen.
Det skal indføres en nultolerancepolitik overfor voldelige bandeindsatte. Sådan lyder budskabet fra Fængselsforbundet, efter en fængselsbetjent i går er blevet overfaldet i Vestre Fængsel af en banderelateret fange.

Den mandlige fængselsbetjent blev overfaldet bagfra, da fangen kom ud af et bad. Han blev ramt hårdt i baghovedet flere gange med en metalgenstand i en sok. Det skete tilsyneladende umotiveret og uden forudgående kontroverser mellem betjent og fange.

Der har i foråret været flere bandeoverfald mod fængselsbetjente. En udvikling Fængselsforbundets formand Kim Østerbye finder stærkt bekymrende:

– Det er en fuldstændig uacceptabel udvikling. Voldspsykopater fra LTF må under ingen omstændigheder få lov ustraffet at slå løs på betjente, når det passer dem. Der er kun et svar og det er nultolerance, siger Kim Østerbye.