365Nyheder.dk

Dagens nyheder

3 millioner til Diabetesforeningen

Af - 10/06/18 23:47

Gymnasterne Ane-Sofie og Cille fra Odder Gymnastikforening samler ind til Diabetesforeningen. Foto: Martin Dam Kristensen

Op mod 3.500 indsamlere har i dag været på gaden for at samle ind til børn og unge med diabetes.

Diabetesforeningen vurderer, at indsamlingsresultatet kommer til at ligge omkring tre millioner kroner.

– Pengene fra dagens indsamling er en uvurderlig støtte til børn og unge med type 1-diabetes og kampen mod diabetes. En stor tak til alle dem, der har givet et bidrag og tak til alle de frivillige, der har valgt at bruge deres søndag på at samle ind, siger Henrik Nedergaard, adm. direktør i Diabetesforeningen, der selv samlede ind i Rønne på Bornholm.

På baggrund af tidligere års erfaringer og antallet af indsamlere vurderer Diabetesforeningen, at årets indsamlingsresultat bliver omkring tre millioner kroner.

Antallet af børn og unge med diabetes er godt og vel fordoblet siden år 2000 – og man ved ikke hvorfor.

– Det er et stort problem, at flere og flere får type 1-diabetes, uden at vi kender årsagen. Vi håber inderligt, at der kommer en kur, men indtil da arbejder vi for, at alle med diabetes kan have et godt liv med deres sygdom, siger Henrik Nedergaard.

I alt lever mere end 25.000 danskere med type 1-diabetes, mens det samlede antal diagnosticerede med diabetes er cirka 250.000.

Landsindsamlingens overskud er med til at sikre, at Diabetesforeningen kan afholde børne- og familiekurser, støtte forskningen samt rådgive og oplyse om diabetes.

Har man lys til at give et bidrag, kan det ske på mobilepay 1122.