365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Russisk kunst for millioner

Af - 12/06/18 22:44

“Folkeliv i en russisk landsby ved vintertide”. Signeret F. Sychkov 1934. Olie på lærred. 73 x 103. Hammerslag: 650.000 kr.
I går afsluttede Bruun Rasmussen to ugers internationale auktioner i København med russisk kunst og antikviteter.

Det skete med en traditionel auktion i fredags og en efterfølgende netauktion i går, mandag.

Højeste hammerslag faldt på et maleri af Feodor Vasilievich Sychkov, der skildrer livet i en sneklædt russisk landsby i 1934.

– Vi har brugt det seneste halve år på at indsamle og katalogisere de i alt 444 genstande på vores to russiske temaautioner. Her var der særlig stor opmærksomhed omkring Sychkovs charmerende skildring af den russiske landbefolkning, som blev budt op i 650.000 kr. Et forårslandskab af Ivan Ivanovich Shishkin kom ind på andenpladsen, mens en delvist forgyldt sølvkovsh med den kejserlige dobbeltørn og inskription fra 1737 kom ind på en flot tredjeplads, oplyser Martin Hans Borg, som er russisk specialist hos Bruun Rasmussen.

Det er ikke tilfældigt, at så mange kostbare genstande fra Rusland er kommet til Danmark. Der er siden 1500-tallet blevet knyttet stærke bånd mellem de to lande, som kulminerede i 1866, da den danske konge Christian IX’s datter, Dagmar, blev gift med den senere Zar Alexander III. Hun introducerede dansk erhvervsliv i Rusland, blandt andet Store Nordiske Telegrafselskab og ØK, som medvirkede til, at mange danskere blev udstationerede i Rusland og efterfølgende hjembragte fine russiske kunstskatte. Det er mange af disse genstande, vi nu ser på vores auktioner.