365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Fire mænd dømt for svindel mod ældre kvinde: Tog hendes penge og hendes hus

Af - 17/06/18 12:21

Øverst Roger Knight, John Keenan og nederst John Paul O’Connor og Samuel Smith. (Politifoto).
Først tog de hendes penge, så hendes hus – nu er fire mænd er blevet idømt tilsammen 13 års fængsel for at have svindlet mod en ældre kvinde.

Selvom dommen faldt i fredags, så går sagen ti år tilbage til 2008. Dengang blev kvinden, som bor i det nordlige London, opsøgt af nogle håndværkere, som fortalte hende, at der var meget, som skulle laves på hendes hus. Men kvinden havde ikke råd til de omfattende reperationer. “Heldigvis” var der en løsning på det; hun blev introduceret for en mand, John Paul O’Connor, som ville købe huset og lade håndværkerne gøre arbejdet færdigt og samtidig lade kvinden blive boende.

O’Connor tog kvinden med til en advokat, som ikke arbejdede for hendes bedste, og huset endte med at blive soldt til O’Connor for mindre end en tredje del af markedsprisen.

Da salget var overstået, blev kvinden bedt om at udskrive fire checks på i alt £70.000, eller ca. 600.000 kroner. Pengene blev sat ind på to konti tilhørende Roger Knight. Da pengene først var indsat, blev de hurtigt hævet fra hans konto.

Men svindlen var ikke færdig. Kvinden blev efterfølgende opsøgt af Samuel Smith, som fortalte, at ejendommen havde brug for afstivning. Det lykkedes ham således at svindle sig til først £28.500 og senere til £8.500 mere.

I 2013 fik kvinden at hvide, at hun kunne købe huset tilbage. Hun lånte penge af en ven og overførte £27.000 til en konto som tilhørte John Keenan, som med det samme trak pengene ud.

Da politiet efterfølgende blev opmærksomme på hvad der var foregået, startede efterforskningen af den grove sag.

Under efterforskningsarbejdet fandt politiet ud af, at John Keenan, havde indsat £100.000 på sin 11-årige datters bankkonto over en periode på 18 måneder. Pengene blev brugt på bl.a. luksusvarer.

Dommene mod de fire svindlere faldt i fredags ved Southwark Crown Court.

John Paul O’Connor (36) erkendte sig skyldig i svindlen og blev idømt fire år og ni måneders fængsel. Han har, som en del af dommen, overdraget huset til sit offer.

Samuel Smith (40) erkendte sig skyldig i svindlen og blev idømt tre års fængsel.

John Keenan (39) erkendte sig skyldig i to tilfælde af hvidvaskning og blev idømt tre år og otte måneders fængsel. Han blev også dømt for en anden sag, hvor det var gået ud over to ældre mænd. I den sag blev han idømt to år og 10 måneders fængsel. Fængselsstraffende skal afsones i forlængelse af hinanden.

Roger Knight (44) erkendte sig skyldig i hvidvaskning og blev idømt 18 måneders fængsel med en prøvetid på to år.