365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Prinsesse Elisabeth er død

Af - 20/06/18 10:12

“Hendes Højhed Prinsesse Elisabeth er stille sovet ind tirsdag den 19. juni”, sådan lyder en meddelelse fra Kongehuset.

Prinsesse Elisabeth var Arveprins Knud og Arveprinsesse Caroline-Mathildes førstefødte og samtidig Kong Christian X og Dronning Alexandrines første barnebarn. Hun var storesøster til Prins Ingolf (senere Greve af Rosenborg) og Prins Christian (senere Greve af Rosenborg).

Prinsesse Elisabet var i sin civile erhvervskarriere ansat som kontorfulmægtig i mange år i Udenrigsministeriet, og var og undervejs udstationeret flere gange. Første gang ved den danske ambassade i Washington fra 1973 til 1976 og igen fra 1981 til 1985 og senest ved den danske FN-Mission i Genève fra 1989 til 1993.

Prinsessen varetog også officielle opgaver for Danmark som protektor.

Prinsessen indgik indtil sin død i den danske arvefølge og boede en stor del af sit liv i Holte på Gl. Dronninggårds Allé ved Furesøen sammen med instruktøren og filmfotografen Claus Hermansen indtil hans død i 1997. For tre år siden flyttede Prinsessen tilbage til sit barndomshjem på Sorgenfri Slot, hvor Hendes Højhed således tilbragte sine sidste år.

Prinsesse Elisabeth vil blive bisat fra Lyngby Kirke. Herefter vil Prinsessen blive stedt til hvile ved siden af Claus Hermansen.