365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Danske medier boykotter Beyoncé og Jay-Z

Af - 23/06/18 11:06

Beyonce under Formation-turneen i 2016. Foto: Kristopher Harris (CC BY-SA 2.5)

Når powerparret Beyoncé og Jay-Z i aften går på scenen i Parken bliver de udsat for boykot af mindst to danske medier.

Torsdag meldte musikmagasinet GAFFE ud, at man havde til hensigt at boykotte koncerten ved ikke at anmelde den. Årsagen var en generelt forbud mod professionelle fotografer. I stedet for egne fotos, kræver parret nemlig, at det kun er udvalgte billeder fra deres egen officielle fotograf, som må bringes.

GAFFAS chefredaktør Sidsel Thomassen mener, at det er et presseetisk problem, når fotografer forbydes adgang. I en klumme på Gaffa.dk skriver hun bl.a.:

“..den stadigt stigende kontrol fra kunstnere er bekymrende, og det bliver et presseetisk problem, når artister og management forsøger at overtage en magt, som reelt set ligger hos de respektive redaktører. Tænk, hvis det samme gjorde sig gældende for anmeldelser? Det ville vi aldrig tillade, og fotojournalistik er i høj grad en del af det samlede journalistiske produkt. Pressens dækning af artisters professionelle virke er i høj grad med til at holde deres popularitetshjul i gang, og det virker både utaknemligt og en kende krukket, når fysisk fremtoning, image og kontrol vejer højere end pressefrihed.”

GAFFAs boykot bakkes op af Berlingske, der på grund af fotoforbuddet også vælger at blive helt væk fra koncerten og dermed heller ikke bringe en anmeldelse.

På nuværende tidspunkt kendes der ikke til andre end de to nævnte medier, som boykotter aftens koncert.