365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Tre brændte straffespark – Danmark ude af VM

Af - 1/07/18 22:48

Danmark er færdig ved VM i Rusland efter at have tabt søndagens 1/8-finale til Kroatien på straffespark.
Embed from Getty Images
De kroatiske spillere, trænere og fans kunne bryde ud i vild jubel, da Kasper Schmeichel ikke formåede at standse Rakitics bold i straffesparkskonkurrencen, der dermed afgjorde kampen og sendte Kroatien videre til 1/4 finalen.

Danmark kom ellers hurtigt fra start og inden det første minut var gået, scorede Mathias Zanka Jørgensen efter et langt indkast ind i feltet.

Kroaterne svarede igen, da de tre minutter efter udlignede til 1-1 på et mål af Mario Mandzukic.

Herefter var det kroaterne der havde kontrol på bolden og pressede danskerne langt tilbage på banen. Et par gode muligheder blev det til for kroaterne, men Kasper Schmeichel var på sin plads.

Efter pausen var det et mere opsat dansk hold, som løb på banen med Lasse Schöne i stedet for Andreas Christensen.

Selvom Danmark havde langt det bedste spil i 2. halvleg, med udemærkede muligheder, så lykkedes ikke komme til scoringer. Heller ikke Kroatien fik bragt sig foran og dermed måtte de to hold ud i 2×15 minutters forlænget spilletid.

Danmark fortsatte med at presse kroaterne og fik flere gode chancer, der dog ikke blev vekslet til mål. I slutningen af den forlængede spilletid blev danskerne snydt og Ante Rebic blev spillet helt fri og løb mod det danske mål, hvor Zanka endte med at stoppe ham i feltet, med straffespark til kroaterne til følge.

Luca Modric sparkede rent mod målet, men Schmeichel havde fuld kontrol over situationen og tog bolden og holdt fast på den.

Straffesparket gav dog momentum til kroaterne, der dominerede de sidste minutter af den forlængede spilletid.

Men da stillingen efter de ekstra 30 minutter fortsat var 1-1 måtte de to hold ud i en nervepirrende straffesparkskonkurrence.

Danmark fik retten til at sparke først og den ære fik Christian Eriksen, der dog brændte. Heldigvis for Danmark, så reddede Schmeichel kroaternes første spark og dermed var det forsat lige.

Andet danske spark blev taget af Simon Kjær og han placerede den sikkert oppe i målet. Desværre, så lykkedes det ikke Schmeichel at holde målet rent da kroaterne skød deres andet straffe.

Michael Krohn-Dehli sparkede tredje spark, der gik direkte i mål. Modric, der i den forlængede spilletid havde brændt et straffe som kunne have sendt Kroatien videre, fik muligheden for revanche mod Schmeichel og det udnyttede han til en scoring.

Så var det op til Lasse Schöne, at sende bolden i nettet. Men det kunne han ikke levere. Scheichel derimod reddede endnu engang.

Det femte danske spark skulle Nicolai Jørgensen for. Men kroatiens keeper Subasic passede sit arbejde og dermed var det hele op til Rakitic, der som sidste mand sparkede bolden forbi Schmeichel og dermed sendte Danmark ud og Kroatien videre til 1/4-finalen.

Embed from Getty Images