365Nyheder.dk

Dagens nyheder

21 dømt i omfattende callcenter-bedrageri

Af - 21/07/18 8:29

Illustration: QuinceMedia / Pixabay

21 personer er blevet idømt op til 20 års fængsel for et omfattende callcenter-snyderi i USA. Det skriver Times of India.

Bedrageriet stod på mellem 2012 og 2016 og foregik ved, at ansatte på callcentre i Indien ringede til ældre mennesker eller indvandrere i USA og udgav sig for at være fra f.eks. Skattevæsnet eller imigrationsmyndighederne. Ved hjælp af trusler om fængselsstraf, bøder og deportation lykkedes det svindlerne at franarre ofrene hundredvis af millioner af dollars.

Ved hjælp af et netværk af hjælpere i USA, samlede svindlerne pengene ind, som så blev sendt videre til svindlerne i Indien.

Dommene faldt i den forløbne uge og lød på mellem 4 og 20 års fængsel. I forvejen er tre andre indere dømt for deres del i sagen. Flere af de dømte vil blive udvist af USA, når de har afsonet deres straf.

Der er også rejst sigtelser mod 32 personer og fem callcentre baseret i Indien i sagen, men de er endnu ikke blevet tiltalt.