365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Efter pinlig fangeflugt – Nu vil justitsministeren stramme op

Af - 12/08/18 14:57

Søren Pape Poulsen Foto: Steen Brogaard.

Efter den pinlige fangeflugt den 1. august , hvor det lykkedes en varetægtsfængslet i en terrorsag at flygte fra Vestre Fængsel, skal der nu strammes op på sikkerheden.

Fangen sad, ifølge Ekstrabladet.dk varetægtsfængslet mens han ventede på at blive udleveret til Italien, hvor han stod til retsforfølgelse i et terror-kompleks, der handler om finansiering af terror. Under et besøg, lykkedes det ham, at bytte identitet med den besøgende og derefter uden problemer forlade Vestre Fængsel som en fri mand. Da flugten blev opdaget blev politiet alarmeret og på trods af, at man evakuerede Københavns Hovedbanegård i forsøget på at finde den flygtede varetægtsfange, så lykkedes det ikke og manden er fortsat på fri fod.

Men det skal nu være slut med, at snyde fangevogterne i landets fængsler.

Ifølge dr.dk Justitsminister Søren Pape Poulsen vil med et nyt lovforslag give Kriminalforsorgen mulighed for at fotografere og tage fingeraftryk af de varetægtsfængslede. I dag er det kun en mulighed med dømte indsatte. Kun politiet må i dag fotografere varetægtsfængslede.

– Jo flere midler vi giver fængslerne og arresthusene, jo bedre er det. Det her er ét forslag vi ruller ud nu, og så kommer vi med flere initiativer senere, siger Søren Pape Poulsen til dr.dk.