365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Dronningen af soul er død

Af - 16/08/18 18:03

Aretha Franklin blev 76 år. Foto: Atlantic Records

Den amerikanske soulsangerinde Aretha Franklin er død.

Nyhedsbureauet AP meddeler, at Aretha Franklin i sit hjem i Detroit i Michigan. Nyheden om sangerindens død kommer efter hun i en periode har været meget syg af kræft.

Aretha Franklins sangkarriere startede, da hun var barn og sang gospel i New Bethel Baptist Church i Detroit, hvor hendes far var præst. I 1960 fik hun kontrakt med Columbia Records, men først da hun syv år senere skrev kontrakt med Atlantic Records kom der for alvor fart i hendes karriere og hun fik hurtigt succes med sangen “Respect”, som efterfølgende blev hendes signatursang.

Udover “Respect”, vil Aretha Frankling blive husket for sange som “I Never Loved a Man (The Way I Love You)”, “Chain of Fools” og “Jump to It”, for bare at nævne nogle få af de mange sange, som hun fortolkede i sin kraftfulde soul-stil.

I gennem årene er det blevet til ikke færre end 18 Grammy-statuetter og hun er den første kvinde, som blev optaget i The Rock n’ Roll Hall of Fame.

Aretha Franklin blev 76 år.

Embed from Getty Images