Ny konflikt i bandemiljøet får politiet til at skrue op for indsatsen

af

Foto: Politi.dk

De seneste dage har der været en række overfald og skudepisoder bl.a. på Nørrebro – politiet vurderer, at der er tale om en konflikt internt i bandemiljøet.

Politiet vurderer, at hændelserne kan relateres til en konflikt, hvor en bandegruppering fra Nørrebro er blevet splittet op i to nye grupperinger. Den ene med forbindelse til Greve/Hundige området og den anden til Nørrebro/Nordvest.

– Vi tager den nye konflikt meget alvorligt, og har derfor nu skruet op for indsatsen. Vi vil ikke acceptere, at der bliver skudt i det offentlige rum, og vi sætter massivt ind for at fange de ansvarlige. Borgerne skal føle sig trygge og vide, at vi sætter hårdt ind over for bandernes kriminelle adfærd, understreger politidirektør Anne Tønnes.

– Vi er i gang med at efterforske de konkrete skudepisoder og har i denne forbindelse også et tæt samarbejde med vores nabopolitikredse, Københavns Kommune og Rigspolitiet. Vi er massivt til stede i form af civil og uniformeret patruljering, så vi kan få slået ned på det her uvæsen, siger Anne Tønnes.

På baggrund af de konkrete hændelser har Københavns Politi i går aftes besluttet at etablere visitationszone i et geografisk afgrænset område på Nørrebro og Nordvestkvarteret.