365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Visitationszone i København

Af - 20/09/18 5:59

Politiet har indført visitationszone i en del af København. Grafik: Københavns Politi.
Politiet har indført visitationszone i en del af København. Grafik: Københavns Politi.[/caption]Efter de seneste dages skudepisoder i København, har Københavns Politi indført visitationszone i en del af byen.

Området afgrænses af:
Nørrebrogade – Fælledvej – Nørre Alle – Universitetsparken – Lersø Parkallé – Rovsingsgade – Tagensvej – Tuborgvej – Tomsgårdsvej – Frederikssundsvej – Nørrebrogade.

Det betyder, at politiet i en begrænset periode kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i zonen.

Baggrunden for beslutningen om oprettelse af visitationszonen er at det vurderes, at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger omkring Indre Nørrebro og København NV., samt en omkring Hundige i Greve, som har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben.

Formålet med indførelsen af visitationszonen er, ifølge politiet, at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre at personer ikke bærer eller besidder våben.

Visitationszonen trådte i kraft i går kl. 20.50 og varer frem til onsdag d. 3. oktober kl. 12.00.