Dømt efter bandeparagraffen: 38-årig tyrkisk statsborger dømt for våbenbesiddelse

af

En 38-årig tyrkisk statsborger med tilknytning til bandegrupperingen Satudarah blev i dag idømt fem et halvt års fængsel og udvist for bestandigt for at have transporteret og besiddet skydevåben under særligt skærpende omstændigheder i november sidste år.

På det tidspunkt var der en bandekonflikt mellem rockergrupperingerne Satudarah og Bandidos, som blandt andet fik Østjyllands Politi til at lukke Bandidos’ klubhus i Randers.

Konflikten var medvirkende til, at Retten i Randers dømte den 38-årige efter den såkaldte bandeparagraf – straffelovens 81a – der som udgangspunkt fordobler straffen for eksempelvis våbenbesiddelse, hvis det sker under en bandekonflikt.

Sagen begyndte den 29. november, da politiet ransagede en adresse i Ulstrup, fordi de havde en mistanke om, at der blev opbevaret narko i huset. Ud over en del stoffer fandt betjentene to skydevåben og ammunition på stedet. DNA-spor på våbnene førte Østjyllands Politi til den 38-årige mand.

Ud over vidneudsagn og DNA-match lagde retten også vægt på, at oplysninger fra den 38-åriges telefon viste, at han med stor sandsynlighed har været i området kort før, våbnene blev fundet.

Den 38-årige er flere gange blevet set sammen med medlemmer af Satudarah og har været iført tøj fra bandegrupperingen. Derfor fandt retten det bevist, at han var tilknyttet rockerklubben i november sidste år og derfor var en del af en verserende bandekonflikt.

Anklager Rosa Pape hæfter sig ved, at politiet nåede at få fat i våbnene, inden de blev brugt på gaden.

– Heldigvis fandt politiet våbnene, inden de blev brugt. Der er tale om en meget alvorlig forseelse, og det bærer rettens strafudmåling også præg af, siger Rosa Pape.

Ud over dommen for at have transporteret og været i besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder, blev den 38-årige også dømt for to indbrud .

Den 38-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen.