365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Privat redningsskib fratages skibsregistrering

Af - 24/09/18 7:13

Foto: SOS Meditteranee

Redningsskibet Aquarius sejler rundt i Middelhavet og redder forliste flygtninge har mistet sin panamanske registrering. Det skriver BBC News.

Det betyder, at næste gang skibet går i havn, skal det fjerne sit panamanske martime flag og må ikke sejle ud igen, uden et nyt. Dermed er fremtiden usikker for det sidste af de private skibe, som har opereret i farvandet mellem Libyen og Europa.

De to humanitære organisationer, som har leased skibet, Médecins Sans Frontières (MSF) and SOS Mediterranée, oplyser, at de har fået beskeden fra de panamanske myndigheder i lørdags. De beskylder Den italienske regering for, at have presset Panama til at fjerne registreringen. Men det afviser den italienske indenrigsminister Matteo Salvini, der tidligere har beskrevet de private redningsskibe som “taxa service” for migranter.

Det er kun en måned siden, at Gibraltar fjernede registreringen af skibet, som derefter lod sig registrere i Panama.