365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Dansk lufthavn dropper besværligt tjek

Af - 30/09/18 7:24

Foto: Aalborg Lufthavn

Du kender det sikkert selv, al elektronik skal op af håndbagen når du skal igennem security. Men nu slipper de rejsende fra Aalborg Lufthavn for bøvlet.

Aalborg Lufthavn har som den første lufthavn i Danmark valgt at implementere EU Security Standard C2 i X-Ray maskinerne i sikkerhedskontrollen for håndbagage og persontjek. For rejsende i Aalborg Lufthavn betyder det, at man kan lade elektronikken – herunder; bærbare computere, tablets, mobiltelefoner og kameraer ligge i sin håndbagage. Det giver et hurtigere tjek, for nu skal passageren kun gøre tre lette ting: Tømme lommerne, tage jakken af og eventuelt tage væske op af håndbagagen.

– Vi er de første i Danmark og nogle af de første i Europa, som har taget den nyeste teknologi i brug. Fra i dag kan vi tilbyde vores passagerer at lade deres elektroniske udstyr forblive i tasken, når de går igennem sikkerhedskontrollen. Dette er, sammen med vores nye fremskudte boarding card check, med til at skabe endnu bedre flow for vores passagerer, fortæller Sikkerhedschef i Aalborg Lufthavn, Søren Bjerg.

Den nye security standard gør, at lufthavnen i en og samme arbejdsgang kan gennemlyse håndbagagen samt detektere for sprængstoffer, også selvom større elektronisk udstyr er placeret i tasken.

– – Det letter forberedelsestiden for passagererne, og giver et meget mere harmonisk flow. De behøver ikke længere at bruge to til tre kasser, som er svære at håndtere. Og boarding card er kontrolleret inden de kommer ind, siger Søren Bjerg-

Der er dog fortsat et enkelt tilfælde, hvor passageren skal have noget op af håndbagagen, og det er når der medbringes væske.