365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Flertal siger ‘ja’ til Kavanaugh som højesteretsdommer

Af - 6/10/18 23:28


Brett Kavanaugh, der her ses med sin familie d. 9. juli i år, da præsident Donald Trump udpegede ham som sin kandidat til den ledige post i USAs højesteret. Foto: The White House

Et flertal i det amerikanske senat har lørdag aften dansk tid godkendt Brett Kavanaugh som ny højesteretsdommer i USA.

Godkendelsen kom efter flere ugers debat om Kavanaughs egnethed til at være højesteretsdommer i kølvandet på beskyldninger om seksuelle overgreb. Blandt dem, der har fremkommet med beskyldninger er den 51-årige psykologiprofessor Christine Blasey, som i sidste måned beskyldte Kavanaugh for at have forsøgt at voldtage hende, da de gik i Highschool.

Som følge af beskyldningerne blev der afholdt høringer i Senatets retsudvalg hvor både Christine Blasey Ford og Brett Kavanaugh blev hørt. Men da det ikke var nok blev FBI bedt om, at undersøge sagen og fik en uge til det.

I dag afgjorde et flertal på 50 stemmer for og 48 i mod, at Brett Kavanaugh, så at Brett Kavandaugh udnævnes til højesteretsdommer på livstid.