28-årig tyv spurgte efter ‘Louise’ – nu er han dømt til anbringelse

af

En 28-årig mand, der sidste år trængte ind i folks hjem i Østjylland under påskud af at lede efter en ”Louise”, blev i dag idømt anbringelse på en institution for personer med psykiske handicap og betinget udvist af Danmark. Det oplyser Østjyllands Politi.

Manden, der er irakisk statsborger, blev dømt for en række tilfælde af tyveri og forsøg på tyveri, som han primært begik i Aarhus.

I en lang række tilfælde gik han ind i folks hjem ved at åbne ulåste døre. På adresserne stjal han forskellige værdier som smykker og mindre kontantbeløb. Flere gange blev han opdaget af beboere, der var hjemme. Når det skete, påstod han, at han ledte efter ”Louise” eller andre til lejligheden opdigtede navne, hvorefter han forlod adressen.

På baggrund af de signalementer, som de forurettede gav, lykkedes det politiet at finde frem til den 28-årige gerningsmand, der ikke har en fast adresse.

Anklager Jakob Beyer fremhæver de mange forhold, som den 28-årige blev dømt for:

– Den 28-årige har gjort en masse borgere utrygge ved at trænge ind i deres private hjem, og det er et massivt omfang af kriminalitet, han har begået. Derfor er jeg tilfreds med, at retten fulgte min påstand og idømte den tiltalte anbringelse og betinget udvisning, siger anklageren.

Den 28-årige udtog betænkningstid i forhold til at anke og blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.