365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Mistænkt for drabsforsøg er anholdt i Tyskland

Af - 17/10/18 16:20

En 36-årig mand, som politiet har mistænkt for drabsforsøg forøvet for to år siden i Aalborg, blev i går anholdt af det tyske politi i byen Hannover.

– Anholdelsen, der skete omkring kl. 16.00, er resultatet af et længere tids godt samarbejde mellem det tyske og det danske politi, forklarer lederen af politiets efterforskning, politikommissær Henrik Staal.

– Under anholdelsen fremviste den mistænkte mand faktisk falske papirer, men ved nærmere identificering viste det sig at være eftersøgte, siger politikommissæren.

Den anholdte, nu 36-årige mand, har været eftersøgt af Nordjyllands Politi i to år, og i forbindelse med efterforskningen blev der udstedt en international arrestordre på den mistænkte. Han blev ligeledes i løbet af efterforskningen efterlyst i offentligheden af politiet, idet politiet som nævnt mistænkte – og mistænker – ham for at være gerningsmand til en skudepisode, der fandt sted den 13. oktober 2016: En dengang 25-årig mand blev, omkring kl. 01.40, ramt af flere skud på Skydebanevej, der ligger i det vestlige Aalborg – manden var dog uden for livsfare. Men Nordjyllands Politi har siden efterforsket sagen som forsøg på manddrab.

Skal fremstilles i Retten i Aalborg
Politikommissær Henrik Staal oplyser, at når tysk politi har overgivet ham til Danmark, så tilsiger reglerne, at han skal fremstilles i Retten senest 24 timer efter. Den mistænkte blev, af Retten i Aalborg allerede 29. december 2016, fængslet in absentia.

– Det er min forventning, at overdragelsen af den mistænkte sker snarest muligt, siger Henrik Staal.