365Nyheder.dk

Dagens nyheder

DBU-direktør: Vi tolererer ikke spillere med domme for vold på Landsholdet

Af - 2/11/18 19:46

Foto: © Anders Kjærbye – dbufoto.dk
Spillerne på det danske fodboldlandshold er forbilleder og derfor vil DBU ikke tolerere spillere, som f.eks. har domme for vold. Den melding kommer DBU med efter Nicklas Bendner i dag blev idømt 50 dages fængsel for vold mod en taxachauffør.

I Landsholdsspillernes “Code of Conduct”, som både kvinde- og herrelandsholdet har tilsluttet sig, hedder det bl.a. “Vi er forbilleder døgnet rundt, året rundt – både på banen, i byrummet og på sociale medier.”

Meldingen er klar, man de danske fodboldspillere skal statuere et godt eksempel som et forbillede. Man har et ansvar, når man trækker den rød-hvide trøje over hovedet.

– Som fodboldspiller følger dine fans dig, hvor end du er. Også når du ikke er iført dine fodboldstøvler. Derfor følger der selvfølgelig et ansvar med som forbillede for hele Danmark og andre fodboldspillere, som blandt andet går ud på, at du skal overholde regler – både samfundets, sportens og holdets eget regelsæt, siger Peter Møller, fodbolddirektør i DBU, som derfor ikke vil tolerere, at spillere med en dom for fx vold kan være en del af de danske landshold.

Derfor betyder Nicklas Bendtners dom på 50 dages ubetinget fængsel i dag, at angriberen ikke er i betragtning til Herrelandsholdet lige nu, siger landstræner Åge Hareide.

– Jeg er trist på Nicklas´ vegne over hele sagen. Man kan ikke repræsentere det danske landshold, mens man afsoner en dom for vold. Men når straffen er afsonet, kommer man tilbage til det danske samfund igen og til den tid kan man komme tilbage til landsholdet, hvis spillet på banen lægger op til det, siger Åge Hareide.