365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Rosenborg efter dom: Vi forsvarer Nicklas som person, men ikke handlingen

Af - 3/11/18 0:04

“Vi forsvarer Nicklas som person, men ikke handlingen han er dømt for” – sådan står der bl.a. i en pressemeddelelse som Nicklas Bendners norske klub Rosenborg har udsendt efter fredagens dom mod Bendtner.

Nicklas Bendner blev ved Københavns Byret idømt 50 dages ubetinget fængsel for vold mod en taxachauffør i København. Bendtner har anket dommen.

I Rosenborgs udmelding efter dommen hedder det bl.a. “Dette er en sag som Nicklas Bendtner og klubbe selvsagt kunne være foruden. Klubben kan ikke, og vil ikke udtale sig om selve dommen. Det er det danske retssystem som har taget sig af den juridiske side af sagen.”

“Presset på Nicklas og klubben har været stort i tiden efter hændelsen (voldsepisoden i København natten til den 9. september i år -red.)”

Spillerne har et særligt ansvar
“Spillere i Rosenborg har et særligt ansvar for at optræde ordentligt og varetage den rolle vi har som forbilleder. Det gælder både på og udenfor banen. Når vi ses ikke at opfylde denne rolle er det stærkt beklagerligt. Vi ved at mange unge drenge og piger ser op til vores spillere og har dem som deres helte. Det er derfor både den enkelte spiller og klubben som har et ansvar for at rollen som forbillede bliver varetaget på en godt måde.”

I pressemeddelsen hedder det også, at Nicklas Bendtner har været Rosenborg-spiller siden marts 2017 og han har taget ansvar og våget tilgængelig og åben for supportere.

Hos Rosenborg har man været tilfreds med den danske spiller, som har tilpasset sig Rosenborg og på positiv måde. Vi har lært Nicklas at kende som en god person med godt humør, som har stillet op for klubben i mange forskellige sammehænge. Der er intet at udsætte på Nicklas på disse områder. “


“Vi forsvarer Nicklas som person, men ikke handlingen han er dømt for i dette tilfælde. Omstændighederne omkring hændelsen kan vi ikke udtale os om“, skriver Roseborg i sin pressemeddelsen og tilføjer “Det er en vanskelig sag og der vil være mange opfatninger af den. Det er ikke let at vide, hvad der er den rigtige reaktion”.

Bendtner er med, når Rosenborg på søndag skal spille mod Odd.