365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Svindelmistænkte Britta anholdt og fængslet

Af - 5/11/18 13:23

Den svindelmistænkte Britta Nielsen blev mandag morgen dansk tid anholdt af politiet i Johannesburg i Sydafrika.

Den den 64-årige kvinde er hovedmistænkt i en svindelsag hvor 111 millionerkoner menes svindlet fra Socialstyrelsen.

Efterforskere fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) var til stede, da sydafrikanske myndigheder her til morgen anholdt Britta Nielsen.

– Flugten er forbi. Den hovedmistænkte er anholdt. Det er resultatet af et målrettet internationalt samarbejde mellem SØIK og en række internationale myndigheder. Der er nu håb for, at vi kan få en endelig opklaring – og få svar på, hvor resten af de forsvundne millioner er, siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra SØIK. Han ser anholdelsen, som et gennembrud i sagen, der startede

Den 64-årige blev anholdt i en lejlighed i den sydlige del af Johannesburg og skete på baggrund af oplysninger fra SØIK. Anholdelsen skete omkring kl. 05.30 dansk tid.

Danmarks ambassade i Sydafrika har ydet bistand til SØIK i kontakten med lokale myndigheder.

Der vil nu blive sendt en officiel udleveringsanmodning til Sydafrika med henblik på at få den 64-årige strafforfulgt i Danmark.

I forvejen er en mand, der sættes i forbindelse med svindelsagen ligeledes anholdt i Sydafrika. Også han bliver begæret udleveret til Danmark.

– Nu beder vi de sydafrikanske myndigheder tage stilling til, om der kan ske udlevering til Danmark. Vi vurderer, at mulighederne er gode, men beslutningen træffes alene i Sydafrika, siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis.

Både Sydafrika og Danmark har tiltrådt Udleveringskonventionen fra 1957.

SØIK har efterforsket sagen i tre spor, hvor hovedfokus har været at anholde den 64-årige hovedmistænkte. SØIK sikrer også beviser til brug for en eventuel straffesag, og SØIK indfryser og beslaglægger værdier, der kan stamme fra Socialstyrelsen.