365Nyheder.dk

Dagens nyheder

ASMLA-medlemmer sigtes for billigelse af terror

Af - 7/11/18 12:43

Midt- og Vestjællands Politi har nu sigtet medlemmer af den eksil-iranske organisation for billigelse af terror. Politiet mener, at organisationen har overtrådt den den danske straffelov, eksempelvis ved at have hyldet gerningsmændene bag angrebet den 22. september i Iran.

Efterforskningen har i dag ført til, at tre personer er blevet anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens § 136, stk. 2 (billigelse af terror).

På baggrund af retskendelser bliver der endvidere foretaget ransagning på en række adresser i Ringsted.

De forskellige efterforskningsskridt betyder, at der vil være en betydelig politimæssig tilstedeværelse i Ringsted. Politiet oplyser, at der ikke er grund til bekymring for borgerne i Ringsted. Ransagningerne er helt sædvanlige i en sag som denne og har ikke noget med truslen mod de pågældende at gøre.

Midt- og Vestsjællands Politi og PET understreger samtidig, at uanset at de pågældende i dag er blevet sigtet på grund af mistanke om, at de har begået strafbare forhold, så vil de fortsat være beskyttet af omfattende sikkerhedsforanstaltninger på grund af den trussel, som retter sig mod dem. Borgerne i Ringsted og omegn vil derfor fortsat kunne se dele af disse sikkerhedsforanstaltninger.

Der er tale om en igangværende efterforskning, og Midt- og Vestsjællands Politi har derfor ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.