Landsdel ramt af indbrudsbølge – store politistyrker sat ind

Foto: Republica / Pixabay

Store politistyrker er blevet sat ind i det nordjyske efter landsdelen i de seneste dage har været ramt af en sand indbrudsbølge.

Fra i mandags og til i dag har Nordjyllands Politi modtaget anmeldelser om i alt 81 tilfælde af indbrud i privat beboelse.

Især områderne omkring Aalborg, Hjørring, Svenstrup og Brønderslev er ramt, ligesom at der har været tilfælde af indbrud i sommerhuse langs vestkysten, oplyser Nordjyllands Politi.

– Det er langt over det niveau, som vi normalt ser for en weekend, fastslår lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, og han tilføjer, at politiet nu indsætter ekstra politifolk for at efterforske de mange sager.

– Samtidig kommer vi i den kommende tid til at være betydeligt mere synlige i de indbrudsramte områder, pointerer vicepolitiinspektøren.

Størstedelen af de anmeldte indbrud er sket i samme tidsrum, nemlig fra kl. 12 om eftermiddagen og frem til sidst på aftenen, omkring kl. 22.00. Ved flere af indbruddene blev der anvendt værktøj, som var fundet ude på gerningsstederne.

Ring 114 med oplysninger
Politiets mistanke går i retning af, at en hel del af disse indbrud er begået af udenlandske kriminelle grupperinger.

– Derfor vil vi meget gerne høre fra borgerne, hvis de bemærker mistænkelige personer eller køretøjer, lyder den helt klare opfordring fra vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Tyvekosterne er i mange af sagerne effekter, der er lette at omsætte – det vil sige smykker, it-udstyr og kontanter.

– Vi har tidligere set, at tyvekosterne fra indbrud via post bliver sendt ud af Danmark, siger Anders Uhrskov, der derfor også opfordrer butiksindehavere, som understøtter pakkepost til at udvise opmærksomhed ved mistænksomme forsendelser.

Alle borgere og butiksansatte kan ringe 114, hvis de har oplysninger, som kan være relevant for politiet. Ring hellere en gang for meget end en gang for lidt, lyder opfordringen fra Nordjyllands Politi.