Mand dømt for voldtægter, tvang, narkohandel og for at bringe andres liv i fare

En 35-årig mand er blevet idømt fængsel i 5 år og 6 måneder for 3 voldtægter, andet seksuelt forhold end samleje, ulovlig tvang, udsætte andres liv for nærliggende fare under kørsel, bla. overfor en betjent, handel med narkotika og vold.

Dommen faldt i går ved Retten i Svendborg.

Den tiltalte blev frifundet for en del af tiltalen bl.a. vedrørende voldtægt.

Anklager Stephanie Reby udtaler:

– Det var en kompliceret sag, både juridisk og bevismæssigt, og det var anklagemyndighedens opfattelse, at forholdene var stærke nok til en domfældelse. Vi skal se nærmere på begrundelsen i sagen, men under alle omstændigheder får Landsretten lejlighed til at bedømme sagen, da tiltalte ankede til frifindelse, udtaler anklager Stephanie Reby efter dommen og tilføjer:

– Tiltalte er straffet med fængsel i 5 år og 6 mdr, selvom der skete frifindelse i bla. forhold om voldtægt. Med det udgangspunkt, at der ikke er sket domfældelse efter tiltalen er jeg tilfreds med, at retten har sendt et klart signal om, at voldtægt og andre seksuelle krænkelser straffes hårdt.

Den 35-årige blev varetægtsfængslet efter dommen og skal forblive fængslet indtil ankesagen er afgjort.