Medie: CIA udpeger Saudi-arabisk kronprins som ansvarlig for drab på journalist

Jamal Khashoggi. Foto: POMED (CC BY 2.0)
Den amerikanske efterretningstjeneste CIA vurderer, at den saudi-arabiske kronprins Mohammed bin Salman er ansvarlig for drabet på journalisten Jamal Khashoggi. Det skriver Washington Post.

Drabet fandt sted på den saudi arabiske konsulat i Tyrkiet i Istanbul i sidste måned, da Jamal Khashoggi kom for at hente nogle dokumenter. 15 saudi-arabiske agenter, som menes at have været med til drabet, skal forinden være fløjet til den tyrkiske hovedstad i et regeringsfly.

Ifølge Washington Post, så er CIA kommet frem til sin vurdering gennem forskellige efterretningskilder, bl.a. telefonopkald mellem kronprinsens bror, Khalid bin Salman, der er ambassadør i USA og Jamal Khashoggi. Ifølge mediet, fortalte ambassadøren Khashoggi, at han skulle tage til konsulatet i Istanbul og hente dokumenter der, og at der ville være sikkert for ham, at gøre det. Det er dog uklart, om ambassadøren vidste, at Khashoggi ville blive dræbt.

En talskvinde fra den saudi-arabiske ambassade i Washington, Fatimah Baeshen, siger til Washington Post, at ambassadøren og Khashoggi på intet tidspunkt snakkede om noget “der havde relation til at rejse til Tyrkiet” og hun siger, at CIAs vurdering af hændelsen er forkert.