Mand anholdt i sag om millionbedrageri mod Socialstyrelsen

En mand er i dag blevet anholdt, mistænkt for at have bedraget Socialstyrelsen for flere millioner kroner.

Københavns Politi oplyser, at afdelingen for økonomisk kriminalitet i dag har anholdt en mand, som er mistænkt i flere sager for at have bedraget sig til udbetaling af et større millionbeløb af offentlige midler.

Københavns Politi modtog den 8. oktober en anmeldelse fra Socialstyrelsen vedrørende svig med offentlige midler i perioden fra 2014 til 2018. Efterfølgende er anmeldelsen blevet suppleret.

Anmeldelsen omhandler tre foreninger, der i flere tilfælde har fået tilskud til projekter på Socialstyrelsens område. Der er anmeldt cirka 30 forhold om bedrageri til en værdi af cirka 4,5 millioner kroner. Derudover er der mistanke om forsøg på svindel for foreløbig omkring 9,5 millioner kroner, hvor der dog ikke er lykkedes at få bevilget midler.

Efterforskningen viste, at persongalleriet bag de tre foreninger havde personsammenfald. På denne baggrund har afdelingen for økonomisk kriminalitet anholdt en mand, som fremstilles i grundlovsforhør i morgen. Der er foretaget ransagninger på to adresser og yderligere anholdelser kan ikke udelukkes.

Den mistænkte sigtes for straffelovens § 279 & § 171, der handler om henholdsvis bedrageri og dokumentfalsk.

Københavns Politi oplyser, at der stadig foreligger en del efterforskning i sagen.